Un loc în care, de sute de ani, se adună poveştile. Iar următoarea e chiar a ta!
Povestea noastră
LA HOTEL SIGHIŞOARA, POPASUL TĂU ARE PARFUM DE LEGENDĂ.

Povestea noastră a început demult, iar clădirea poartă şi astăzi însemnele nobleţii de la 1520, atunci când i-a fost statornicită piatra de temelie. De-atunci, a trecut printr-o istorie fascinantă, în pas cu cea a vechii cetăţi a Sighişoarei, în inima căreia se află.

A fost mai întâi locuinţă de patrician şi a rezistat semeţ marelui incendiu de la 1676 ce a pârjolit aproape întreaga cetate. Şi-a păstrat, prin veacuri, aproape neatinse comorile de poveşti, una din cele mai vechi fiind fresca de vânatoare în tuş negru, ce reuşeşte să rămână la fel de vie, de la Renastere încoace.

Clădirea şi-a trăit istoria ca locuinţă de nobleţe, iar cel mai de seamă dintre propietarii ei este cu siguranţă episcopul saş Georg Paul Binder ( 1784-1867). Născut chiar la Sighişoara şi educat în latină şi greacă la Gimnaziul Evanghelic al Cetăţii, îşi continuă studiile la Cluj şi apoi la Tübingen, unde se va specializa în teologie, filosofie şi filologie. Din 1806 se întoarce ca profesor la Şcoala din Deal a Cetăţii, al cărei rector devine în 1821. De la 184o va sluji ca preot în Saschiz şi apoi, pâna la sfirsul vieţii, ca episcop în Biertan.

Mai departe, de la sfârşitul secolului 19 şi până la mijlocul secolului 20, clădirea va continua să fie un spaţiu simbol al Cetăţii, devenind sediu al Primariei. Iar odata cu tulburătorii ani ai deceniului şase, va găzdui alte şi alte istorii – cele ale fetelor de pension ce şi-au trăit aici poveştile şi emoţiile.

Rezervări
Please wait...
OFERTELE NOASTRE

Festivalul Medieval

Rezervă-ţi de-acum locul la Hotel Sighişoara, ca să iei parte la marea sărbătoare a poveştilor medievale!

Weekend Gourmet

Fiecare sfârşit de săptămână e absolut delicios la Hotel Sighişoara!

GALERIE IMAGINI